Bradavické učebnice

by - úterý, listopadu 07, 2017


Famfrpál v průběhu věků


Tato kniha je pro všechny fanoušky kouzelnického sportu - Famfrpálu. Není nutností mít svůj oblíbený tým ani nic podobného. V této knize se dozvíte, jak tento sport vznikl, jak se vyvíjely míče a pravidla hry. Některé pasáže jsou zajímavější než jiné. Ovšem já jsem tuto četbu brala jako opravdovou bradavičkou učebnici, takže mě tolik nebavila. Plusem jsou ale úžasné ilustrace a krásná obálka. 
Hodnocení: 2 hvězdičky

Fantastická zvířata a kde je najít

Toto je povinná výbava každé kouzelnické rodiny. Vůbec nevadí, že se dostala i mezi mudly, že? Alespoň máme přehled o všem zvířatech, které bychom mohli v kouzelnickém světě potkat. A můžeme dokonce o některém z nich snít a přát si ho mít doma. Tato kniha je také spíše učebnicí, která nám vysvětluje a objasňuje vše potřebné o kouzelných zvířatech. 
Hodnocení: 3 hvězdičky

Bajky Barda Beedleho

Tato kouzelná knížka s úžasnou obálkou obsahuje 5 pohádek z kouzelnického světa. Za každou pohádkou nalezneme komentáře od samotného Albuse Brumbála, který nám pohádku objasňuje. Všechny příběhy jsou zajímavé a z některých si můžeme dokonce odnést ponaučení. Mně se ovšem nejvíce líbila poslední - "Příběh tří bratří" - která pomohla Harrymu Potterovi porazit lorda Voldemorta. 
Hodnocení: 4 hvězdičky


Všechny tyto bradavické učebnice jsem si pořídila na Světu knihy s 20% slevou u Albatrosu. Jsou pastvou pro oči a ozdobou mé knihovničky a rozrůstající se sbírky knih ze světa Harryho Pottera. 

Informace o autorce

Joanne Rowling je britská spisovatelka, známá  díky sedmidílné řadě knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi, která získala celosvětový úspěch včetně řady ocenění a více než 400 milionů prodaných kopií. 

Kromě psaní knih je Rowling známá také svým životním příběhem, kdy se z života na sociálních dávkách stala během pěti let multimilionářkou. Nedělník The Sunday Times v roce 2008 odhadl její majetek na 560 milionů liber a označil ji za 12. nejbohatší ženu v Británii. 

Po dokončení série o Potterovi napsala i další díla, které nemají s kouzelnickým světem nic společného. Tyto knihy jsou zasazeny do reálného světa, kde se vyskytují anglické reálie, existující osoby atd. Například Prázdné místo, Volání kukačky nebo Hedvábník.



You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)